Racuchy kakaowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2.5 szklanki
  • mleko ciepłe

    2 szklanki
  • kakao

    3 łyżeczki
  • sól

    1 łyżeczka
  • cukier

    1 łyżeczka
  • cukier waniliowy

    1 łyżeczka
  • olej do smażenia

  • drożdże świeże

    50 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Racuchy kakaowe foto
Mąkę wsypujemy do miski. Dodajemy kakao i całość mieszamy.
Krok 2 - Racuchy kakaowe foto
Na środku robimy gniazdko, do którego rozkruszamy drożdże, dodajemy sól, zalewamy ciepłym mlekiem i mieszamy.
Krok 3 - Racuchy kakaowe foto
Dodajemy jajko, cukier oraz cukier waniliowy. Całość ponownie mieszamy.
Krok 4 - Racuchy kakaowe foto
Smażymy na patelni z dwóch stron na złoty kolor.
Można posypać cukrem pudrem, lub zwykłym cukrem.

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pestka 17.05.2013 20:51
z dodatkiem kakao - oryginalne racuchy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat