Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy kakaowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2.5 szklanki
mleko ciepłe 2 szklanki
kakao 3 łyżeczki
sól 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1 łyżeczka
olej do smażenia
drożdże świeże 50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy kakaowe

Kroki postępowania

1
Mąkę wsypujemy do miski. Dodajemy kakao i całość mieszamy.
Krok 1 - Racuchy kakaowe foto
2
Na środku robimy gniazdko, do którego rozkruszamy drożdże, dodajemy sól, zalewamy ciepłym mlekiem i mieszamy.
Krok 2 - Racuchy kakaowe foto
3
Dodajemy jajko, cukier oraz cukier waniliowy. Całość ponownie mieszamy.
Krok 3 - Racuchy kakaowe foto
4
Smażymy na patelni z dwóch stron na złoty kolor.
Można posypać cukrem pudrem, lub zwykłym cukrem.

Smacznego!
Krok 4 - Racuchy kakaowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 17.05.2013 20:51
z dodatkiem kakao - oryginalne racuchy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak