Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy dyniowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miąższ z dyni 800 g
otręby owsiane 3 łyżki
jajko 2 szt
cebula 1 szt
mąka razowa 2 łyżki
imbir 1 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy dyniowe

Kroki postępowania

1
Cebulę obrać pokroić w piórka i podsmażyć na oleju.
Krok 1 - Racuchy dyniowe foto
2
Miąższ dyni zetrzeć na tarce o grubych oczkach
Krok 2 - Racuchy dyniowe foto
3
Startą dynią doprawić do smaku.
Krok 3 - Racuchy dyniowe foto
4
Do dyni zetrzeć imbir na małych oczkach , dodać resztę składników.
Krok 4 - Racuchy dyniowe foto
5
Z masy na patelni z olejem formować nie duże placki i smażyć z obu stron.
Krok 5 - Racuchy dyniowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 01.01.2015 12:59
musza byc bardzo smaczne
Adam/ZUB3R 01.01.2015 12:12
smaczne dyniowe placki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak