Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy drożdżowe z jabłkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłko 1 szt
mąka pszenna 1 szkl
drożdże suche 10 g
sól 1 szczypta
mleko 2% 1 szkl
cukier puder 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy drożdżowe z jabłkiem

Mąkę przesiewamy, dodajemy drożdże, lekko ciepłe mleko, sól i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 20 minut.
Jabłko obieramy, trzemy na tarce o grubych oczkach. Owoc przekładamy do miski z ciastem i wszystko mieszamy. Nabieramy łyżką i smażymy na rozgrzanej patelni do zezłocenia się (jeżeli jest taka konieczność na patelni rozgrzewany odrobinę oleju) racuszków z jednej drugiej strony. Jeżeli dziecko może - opruszamy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 13.05.2016 07:16
super racuchy
jagoda5913 29.04.2016 00:30
pyszne racuszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak