Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy dietetyczne

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pełnoziarnista 1/2 szklanki
mleko 1/3 szklanki
białko 2 szt
jabłko 1 szt
fruktoza 1/2 łyżeczki
drożdże suche 3/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy dietetyczne

Mleko (najlepiej 0,5%) lekko podgrzać na małym ogniu. W tym czasie z łyżki mąki pełnoziarnistej, fruktozy, drożdży oraz połowy porcji mleka zrobić zaczyn i odstawić do podwojenia swoją objętość, następnie dolewamy resztę mleka, dodajemy pozostałą mąkę - wymieszać i odstawić do wyrośnięcia (na około pół godziny). W tym czasie ubić białka na sztywną masę, jabłko obrać i zetrzeć na dużych oczkach. Do wyrośniętego już ciasta dodać ubite białka i starte jabłko. Smażyć bez tłuszczu na rozgrzanej teflonowej patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 25.06.2013 08:43
koniecznie muszę spróbować
caralajna 05.05.2013 22:15
fajne beztłuszczowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak