RACUCHY BUDYNIOWE Z BANANAMI

RACUCHY BUDYNIOWE Z BANANAMI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • budyń waniliowy

    40 g
  • mąka pszenna

    1,5 szkl
  • jajko

    1 szt
  • mleko

    1 szkl
  • olej

    2 łyzki
  • cukier

    3 łyzki
  • proszek do pieczenia

    1 łyzeczka
  • banan

    2 szt
  • olej do smażenia

    200 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki oprócz bananów dokładnie ze sobą miksujemy.

Do masy dodajemy pokrojone w kosteczkę banany, mieszamy.

Smażymy niewielkie racuszki na mocno rozgrzanym oleju.

Podajemy gorące udekorowane bananem i cukrem pudrem.

Pycha!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
foczka-ks 05.03.2015 11:10
prezentuje sie pięknie
mikrusiak 03.03.2015 18:55
na racuszki to mi zaraz ślinka cieknie ;D
dollce 03.03.2015 14:22
Wyglądają cudownie
Grazyna0211 03.03.2015 14:00
apetyczne racuchy
Mniam 03.03.2015 11:39
Takie to ja bardzo lubię i moje dzieci też :)
Malinka 03.03.2015 09:40
Z budyniem chyba jeszcze nie jadłam, ale wyglądają przepysznie!
Monika-twin 03.03.2015 08:32
rewelacyjne placki.
Wiesława1 03.03.2015 08:02
jakie smakowite
erym 02.03.2015 22:25
obledne sa, cudowne!
Ada-Gaba 02.03.2015 21:40
bardzo apetyczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat