Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy bananowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

drożdże 15 g
mąka pszenna 300 g
mleko 150 ml
cukier 4 lyzki
jajko 1 szt
banan 3 szt
kukurydza w puszce 5 lyzek

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy bananowe

Kroki postępowania

1
drozdze zasypujemy lyzeczka cukru i odstawiamy do uplynnienia
Krok 1 - Racuchy bananowe foto
2
Mleko podgrzewamy ale nie moze byc gorace.
Dodajemy drozdze.
Do miski przesiewamy make, w srodku robimy zaglebienie, wlewamy mleko i lekko zarabiamy, tak zeby powstala w srodku gesta papka
Krok 2 - Racuchy bananowe foto
3
Odstawiamy do wyrosniecia rozczynu
Krok 3 - Racuchy bananowe foto
4
Banany kroimy w czastki
Krok 4 - Racuchy bananowe foto
5
Kukurydze miksujemy na gladko
Krok 5 - Racuchy bananowe foto
6
Do ciasta dodajemy reszte skladnikow- cukier, banany, kukurydze, jajko.
Wyrabiamy na gladka mase.
Krok 6 - Racuchy bananowe foto
7
Powinna byc dosc luzna wiec w razie potrzeby dodajemy troche cieplego mleka.

Odstawiamy na okolo 30 minut
Krok 7 - Racuchy bananowe foto
8
Na mocno rozgrzanym oleju smazymy placuszki na zloty kolor
Krok 8 - Racuchy bananowe foto
9
Odsaczamy na papierowym reczniku z nadmiaru oleju.
Podajemy posypane cukrem pudrem.

Smacznego!
Krok 9 - Racuchy bananowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 16.06.2016 21:43
Apetyczne placki owocowe:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak