Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy bananowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szkl
śmietana 1 szkl
jaja 2 szt
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
sok z cytryny
cukier puder
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy bananowe

Z mąki, śmietany, jajek oraz proszku do pieczenia zarobić ciasto. Odczekać 15 minut. Banany przekroić na pół, następnie rozkroić wzdłuż.Skropić solidnie sokiem z cytryny. Banany maczać obficie w cieście i smażyć na dobrze rozgrzanej patelni na złoty kolor. Można posypać po wierzchu cukrem pudrem, ale delikatnie, ponieważ banany są bardzo słodkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 01.02.2013 10:31
Doskonały deser nie tylko dla dzieci.
hahanka 21.11.2012 19:28
super pomysł na banana, tak jeszcze nie jadłam:)
adelajda 11.11.2012 13:07
na pewno smaczne !
kasienka23 11.11.2012 12:52
fajny pomysł
Ola1984 11.11.2012 12:20
Super propozycja :)
-Natka- 11.11.2012 12:08
ale smakowite! bardzo chętnie bym je zjadła :)
Magula 11.11.2012 12:05
super przepis
Poison1988 11.11.2012 11:22
uwielbiam takie racuszki i też czasami sama robię :)))
Kasia35 11.11.2012 11:16
smaczne
Konczi 11.11.2012 11:14
uwielbiam bananowe racuszki - smaczne!
magdziorka6 11.11.2012 11:00
pyszne z bananami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak