Racuchy bananowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    1 szkl
  • śmietana

    1 szkl
  • jaja

    2 szt
  • proszek do pieczenia

    0,5 łyżeczki
  • sok z cytryny

  • cukier puder

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki, śmietany, jajek oraz proszku do pieczenia zarobić ciasto. Odczekać 15 minut. Banany przekroić na pół, następnie rozkroić wzdłuż.Skropić solidnie sokiem z cytryny. Banany maczać obficie w cieście i smażyć na dobrze rozgrzanej patelni na złoty kolor. Można posypać po wierzchu cukrem pudrem, ale delikatnie, ponieważ banany są bardzo słodkie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Beatris 01.02.2013 10:31
Doskonały deser nie tylko dla dzieci.
hahanka 21.11.2012 19:28
super pomysł na banana, tak jeszcze nie jadłam:)
adelajda 11.11.2012 13:07
na pewno smaczne !
kasienka23 11.11.2012 12:52
fajny pomysł
Ola1984 11.11.2012 12:20
Super propozycja :)
-Natka- 11.11.2012 12:08
ale smakowite! bardzo chętnie bym je zjadła :)
Magula 11.11.2012 12:05
super przepis
Poison1988 11.11.2012 11:22
uwielbiam takie racuszki i też czasami sama robię :)))
Kasia35 11.11.2012 11:16
smaczne
Konczi 11.11.2012 11:14
uwielbiam bananowe racuszki - smaczne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat