Rachatłukum turecki deser

Rachatłukum turecki deser

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka ziemniaczana

    15 łyżek
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • syrop różany

    1 łyżka
  • woda zimna

    2 szklanki
  • cukier puder

    do obsypania deseru
  • cukier

    2,5 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

w misce mieszam wodę z cukrem następnie dodaje mąkę z mąka , przelewam do garnka ,wlewam sok z cytryny i syrop z róży, i zaczynam podgrzewać na bardzo małym ogniu ,kiedy masa zgęstniej ,przelewam do formy i wstawiam do lodówki .Po stwardnieniu kroję w paski , obtaczam w cukrze pudrze .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat