Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rabarbarowo- śmietanowy torcik

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biszkopty podłużne
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
śmietana kremowa 30% 1 szklanka
sok jabłkowy 3/4 szklanki
cukier trzcinowy 1-2 szklanki
rabarbar 3 łodygi

Przepis i sposób przygotowania na: Rabarbarowo- śmietanowy torcik

Kroki postępowania

1
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie (3-4 łyżki wody). Sok jabłkowy zagotować z cukrem do rozpuszczenia się cukru.
Krok 1 - Rabarbarowo- śmietanowy torcik foto
2
Rabarbar obrać i pokroić na małe kawałki dodać do gotującego się soku. Gotujemy aby rabarbar się rozpadał. Zdjąć z ognia dodać żelatynę wymieszać i odstawić do ostygnięcia.
Krok 2 - Rabarbarowo- śmietanowy torcik foto
3
Ubić śmietanę dodać zimny krem z rabarbaru i wymieszać.
Krok 3 - Rabarbarowo- śmietanowy torcik foto
4
W formie ułożyć biszkopty jeden obok drugiego tworząc ściankę. Wlać krem do środka i wstawić do lodówki na 5-6 godzin.
Krok 4 - Rabarbarowo- śmietanowy torcik foto
5
Po wyjęciu podawać.
Krok 5 - Rabarbarowo- śmietanowy torcik foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 22.07.2013 18:55
swietny przepis
jerzy3 18.07.2013 22:18
ładnie się prezentuje
ssylwiaa 18.07.2013 21:34
słodki torcik ;)
marta1221 18.07.2013 20:58
fajny przepis u mnie już rabarbar przekwitł
as28 18.07.2013 20:48
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak