Rabarbarowe z kruszonką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Masa

  • ser biały

    500 g
  • śmietana kremówka

    300 g
  • budyń waniliowy

    1 i ½ opakowania
  • cukier

    75 g
  • rabarbar

    10-12 łodyg

Kruszonka

  • cukier

    125 g
  • masło

    150 g
  • mąka pszenna

    200 g

Ciasto

  • masło

    200 g
  • cukier

    200 g
  • jajko

    4 sztuki
  • mąka pszenna

    250 g
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotować masę:
Ser utrzeć z kremówką, budyniem (proszkiem) i cukrem.

Przygotować kruszonkę:
Następnie zagnieść na jednolite ciasto cukier, masło i mąkę. Można dodać łyżeczkę cynamonu. Włożyć do lodówki na ok. 15 minut.

Przygotować ciasto:
Masło utrzeć z cukrem, dodać jajka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Tak przygotowane ciasto wyłożyć na blachę, następnie wyłożyć masę serową na niej wyłożyć pokrojony na kawałki rabarbar. Na wierzchu posypać kruszonką. Piec 45 minut w temp. 180 stopni.
Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Monika-twin 25.08.2015 17:30
WYGLĄDA PYSZNIE.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat