rabarbarowe racuszki

rabarbarowe racuszki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    10 dag
  • jajko

    1 szt
  • olej do smażenia

  • sól

  • rabarbar

    kilga łodyg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

rabarbar obrać pokroić na małe kawałeczki,wymieszać z jajkiem i mąką,do smaku dodać sól.Na patelni rozgrzać olej,kłaść łyżką niewielkie placuszki i smażyć z obu stron na złoty kolor.Przed podaniem obficie posypać pudrem cukrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewelina47

08.07.2012 20:48
rauchy są pyszne z każdym owocem i nie tylko

emeslive

14.05.2012 22:18
Ciekawy pomysł, a że sezon na rabarbar właśnie trwa to na pewno wypróbuję.

olkaaa

23.04.2012 09:24
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat