Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rabarbar zapiekany pod owsianą kruszonką

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rabarbar 1 kg
mąka razowa 1/2 szkl.
płatki owsiane 1/2 szkl.
cukier trzcinowy 1/2 szkl.
masło 100 g
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
Cynamon mielony Prymat 1 szczypta

Porada

do rabarbaru można dodać świeże truskawki

Przepis i sposób przygotowania na: Rabarbar zapiekany pod owsianą kruszonką

Rabarbar myjemy, osuszamy i kroimy na grubsze plastry, ok. 1-1,5 cm.
Układamy w kokilkach lub dużym naczyniu żaroodpornym.
Z mąki, płatków, cukru, soli, cynamonu i masła robimy kruszonkę, rozcierając masło i resztę składników między palcami, aż uzyskamy okruchy wielkości mniej więcej ziarna grochu.
Powstałą kruszonką posypujemy rabarbar.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy przez około 35 minut w temperaturze 180'C.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 20.05.2016 14:57
ooo tak ! pycha !
mufinka79 19.05.2016 17:53
Dziękuję Wam za miłe komentarze!
Renataj 19.05.2016 08:54
Fajny i apetyczny pomysł:)
Ola1984 19.05.2016 07:53
Mniam, idealny wiosenny deser :) Uwielbiam
MAR3STA 18.05.2016 22:46
Świetny pomysł na pewno wypróbuję
Renata9 18.05.2016 21:58
Fajny i smaczny deserek :-)
Urszula Świeca 18.05.2016 21:57
Pomysłowy deserek.))
krokus 18.05.2016 21:52
pyszny deserek
misia123410 18.05.2016 21:15
Same pyszności:)
afrodyta 18.05.2016 20:26
Pyszny deser :-)
Malinka 18.05.2016 19:57
Deser w sam raz dla mnie :)
bertpvd 18.05.2016 19:44
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak