Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rabarbar z truskawkami i brzoskwinią pod kruszonką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

brzoskwinie 2 szt
rabarbar 1 sztuka
truskawki świeże 5-6 sztuk
cukier 2 łyżki

Kruszonka

masło 2 łyżki
cukier 2 łyżki
mąka pszenna 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Rabarbar z truskawkami i brzoskwinią pod kruszonką

Kroki postępowania

1
Truskawki i rabarbar myjemy i kroimy na kawałki.Brzoskwinie myjemy wyjmujemy pestkę i kroimy w kawałki takie jak truskawki.
Krok 1 - Rabarbar z truskawkami i brzoskwinią pod kruszonką foto
2
Pokrojone owoce przekładamy do miseczki dodajemy cukier i mieszamy.
Krok 2 - Rabarbar z truskawkami i brzoskwinią pod kruszonką foto
3
Robimy kruszonkę:
zimne masło wrzucamy do miski ,dodajemy mąkę cukier i rozcieramy w palcach tak by powstały grudki.
Krok 3 - Rabarbar z truskawkami i brzoskwinią pod kruszonką foto
4
Przygotowanymi wcześniej owocami napełniamy naczynka do zapiekania.
Krok 4 - Rabarbar z truskawkami i brzoskwinią pod kruszonką foto
5
Posypujemy kruszonką i pieczemy w 180 C aż kruszonka ładnie się zarumieni.
Krok 5 - Rabarbar z truskawkami i brzoskwinią pod kruszonką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 17.05.2014 21:44
ciekawy deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak