Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rabarbar z truskawkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 800 gr
rabarbar 500 gr
sok z pomarańczy 1 szt
mąka 100 gr
cukier 80 gr
płatki owsiane 5 łyżek
skórka z pomarańczy 1 szt
masło 100 gr

Przepis i sposób przygotowania na: Rabarbar z truskawkami

Połączyć mąkę, cukier, płatki i skórkę. Masło roztopić i wlać do suchych składników, wymieszać. Rabarbar kroję na 2 cm kawałki, truskawki na ćwiartki. Owoce mieszam i przekładam do naczynia wysmarowanego masłem. Skrapiam sokiem z pomarańczy. Posypać kruszonką i do piekarnika na ok. 30 minut w temp. 200st. Podać ciepłe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak