Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Rabarbar z truskawkami

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki
800 gr
rabarbar
500 gr
sok z pomarańczy
1 szt
mąka
100 gr
cukier
80 gr
płatki owsiane
5 łyżek
Sklep Prymat
skórka z pomarańczy
1 szt
masło
100 gr

Przepis i sposób przygotowania na: Rabarbar z truskawkami

Połączyć mąkę, cukier, płatki i skórkę. Masło roztopić i wlać do suchych składników, wymieszać. Rabarbar kroję na 2 cm kawałki, truskawki na ćwiartki. Owoce mieszam i przekładam do naczynia wysmarowanego masłem. Skrapiam sokiem z pomarańczy. Posypać kruszonką i do piekarnika na ok. 30 minut w temp. 200st. Podać ciepłe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak