Rabarbar duszony - mrożony na zimę

Rabarbar duszony - mrożony na zimę

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rabarbar

  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Rabarbar umyć, obrać z włókien i pokroić w niewielkie kawałki.
Wsypać do szerokiego rondla, zasypać cukrem (ilość do smaku) - postawić na niewielkim płomieniu i czekać, aż rabarbar puści sok.
Zbierać sok do słoiczków i pasteryzować lub użyć na bieżąco do napojów i deserów.
Uduszony rabarbar ostudzić, zapakować do woreczków strunowych lub niewielkich szczelnych pojemniczków i zamrozić.

Można również zamrozić rabarbar razem z wytworzonym syropem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

malaczarna23

30.05.2012 10:09
świetny pomysł,sok na lato i owoce do ciasta na zimę:)

ben-ka

19.05.2012 15:28
Świetnie to wymyśliłaś:) brawo!!!

Habibi

16.05.2012 15:36
Ja uwielbiam smak soku z rabarbaru :)

Anna69

16.05.2012 15:21
Ja to bym chętnie spróbowałą tego soczku... Musi być super.

Habibi

16.05.2012 12:41
<b>Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami :) *** Z pewnością każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :)</b>

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat