Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Quinoa z suszonymi grzybami, warzywami i filetem z indyka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

quinoa 1 szklanka
grzyby suszone pol szklanki
cebula biała 1 szt
marchewka 1 szt
kukurydza w puszce pol puszki
zielony groszek pol szklanki
brokuł 1 maly
filet z indyka 1 szt
sos sojowy 3 lyzki
kolendra Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Kurkuma mielona Prymat do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
natka pietruszki 2 lyzki
olej do smażenia
papryka czerwona pol szt
suszone pomidory pol malego sloika
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Quinoa z suszonymi grzybami, warzywami i filetem z indyka

Komosę ryżową gotujemy w dwóch szklankach wody.Suszone grzyby gotujemy do miękkości, następnie kroimy drobno. Cebule obieramy, drobno siekamy i podsmażamy na zloty kolor. Łączymy ugotowana kasze z grzybami i podsmażoną cebulka. Układamy na talerzu. Marchewkę obieramy i ścieramy na grubych oczkach, następnie dusimy na patelni, dodajemy pokrojona w kostkę paprykę i przyprawiamy do smaku. Gdy warzywa będą miękkie dodajemy kukurydze i groszek. Wykładamy na kasze. Fileta oczyszczamy i kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju na zloty kolor z dodatkiem soli. Brokuła gotujemy do miękkości, odcedzamy i układamy różyczki na talerzu w kolo kaszy. Pomidory kroimy na pół i układamy na talerzu razem z filetem. Natkę pietruszki siekamy i posypujemy nasze gotowe danie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mama niejadka 03.10.2016 19:26
Pyszna kasza
mysza75 03.10.2016 12:22
jaka fajna kasza i zdrowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak