Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
tortilla
6 placków -
parmezan starty
0,5 kubka -
pasta truflowa
1 łyżka -
szczypiorek
1 łyżka drobno posiekanego -
kaszanka
1 sztuka -
cebula
1 mała -
pieczarki
5 sztuk -
Bazylia suszona Prymat
-
sriracha
0,5 łyżki -
Pieprz czarny Prymat w młynku
-
oliwa
2 łyżki -
ketchup
1 łyżka -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Sposób przygotowania
Kroki postępowania
Przyszykować 3 placki tortilli.
Pierwszy posmarować ketchapem, ułożyć na nim plastry kaszanki i pół surowej cebulki. Posypać solą i pieprzem.
Drugi posmarować srirachą, położyć na niej farsz z pieczarek i cebuli.
Trzeci posmarować pastą truflową i posypać szczypiorkiem.
Komentarze (7)
Nie masz konta? Zarejestruj się