Pyzy ziemniaczane z grzankami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczywo tostowe

    3 kromki
  • masło

    3 dag
  • ziemniaki

    1 kg
  • mleko

    0,5 litra
  • sól

    do smaku
  • gałka muszkatołowa

    do smaku
  • kasza manna

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Chleb rumienić na maśle przez kilka minut.Ziemniaki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach,odcisnąć.Mleko zagotować z łyżeczką soli i gałką muszkatołową.Wsypać kaszę mannę.Całość przełożyć do startych ziemniaków,wymieszać.Z masy ziemniaczanej formować pyzy,wypełnić każdą grzankami.Zagotować wodę i osolić ją.Do wrzątku włożyć pyzy,gotować 20min,wyjmować łyżką cedzakową.Podawać z pieczonym mięsem i warzywami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kate.500 17.11.2011 07:55
z grzankami nigdy nie jadlam, musze wyprobowac
Motorek 12.11.2011 08:54
fajny przepis
ziutula 22.08.2011 23:54
tak jeszcze nie jadłam,,,,
Tika4444 16.06.2011 07:53
muszą byc pyszne
barbara11561 23.05.2011 12:04
Bardzo ciekawy przepis:)
teresa18 07.05.2011 13:15
zaciekawił mnie ten przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat