Pyzy z pasztetową.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki ugotowane

    1 kg
  • mąka pszenna

    30 dag
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z podanych składników zagnieść ciasto (jak na kopytka).

NADZIENIE:
pasztetowa ok 1 kg
cebulka - podsmażyć na tłuszczu
przyprawy - wg. uznania (trzeba spróbować pasztetową)
Wszystkie skladniki dokladnie wymieszać.

Z ciasta odrywamy kawałki robimy kulkę, splaszczamy. Na środek kładziemy farsz i zlepiamy, robimy kulkę. I tak aż nam się skończą składniki. Wrzucamy na osolony wrzątek (dodaję trochę tłuszczu żeby się nie sklejały) i gotujemy. Podajemy polane tłuszczykiem z cebulką. I obiadek gotowy:) a można jeszcze z suróweczką...

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bernadetta2 15.09.2011 12:06
pycha
Małgorzata113 16.02.2011 08:42
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat