Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyzy z kaszą burgul i pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

ziemniaki ugotowane 1 kg
ziemniaki 2 kg
mąka ziemniaczana 1 łyżka
sól do smaku

farsz

Kasza burgul 1/2 szklanki
pieczarki 50 dag
cebula 2 szt
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pyzy z kaszą burgul i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Drobną kaszę burgul nie potrzeba gotować, wystarczy zalać gotującą wodą i wymieszać
Krok 1 - Pyzy z kaszą burgul i pieczarkami foto
2
Pieczarki obrać i pokroić
Krok 2 - Pyzy z kaszą burgul i pieczarkami foto
3
Podsmażyć pieczarki na oleju
Krok 3 - Pyzy z kaszą burgul i pieczarkami foto
4
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na tłuszczu. zmieszać wszystkie składniki i przepuścić przez maszynkę do mięsa. Doprawić kucharkiem, solą i pieprzem
Krok 4 - Pyzy z kaszą burgul i pieczarkami foto
6
Ziemniaki ugotowane przepuścić przez praskę, a surowe zetrzeć na tarce. Starte ziemniaki wycisnąć przez lnianą ściereczkę, a pozostałą wodę pozostawić na pół godziny aby na dnie zebrała się skrobia ziemniaczana. Po tym czasie wodę odlać. Ziemniaki ugotowane i surowe wraz ze skrobią z ziemniaków i łyżką maki ziemniaczanej wyrobić na ciasto. Odrywać po kawałku ciastu, rozpłaszczyć w dłoniach, nałożyć farsz i skleić
Krok 5 - Pyzy z kaszą burgul i pieczarkami foto
7
Pyzy partiami ugotować w osolonej wodzie, około 10 minut od wypłynięcia.
Krok 6 - Pyzy z kaszą burgul i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 10.02.2015 22:16
ciekawy przepis, z taką kaszą nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak