Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyzy faszerowane kurkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
mąka pszenna 5 łyżek
jajko 1 szt
sól do smaku
kurki 300 g
masło 3 łyżki
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pyzy faszerowane kurkami

Kurki obmyć i obgotować w małej ilości wody. Odcedzić. Posiekać. NA patelni rozgrzać masło i zeszklić posiekaną cebulę. Dodac kurki i smażyć razem 3-5 min.
Ziemniaki ugotować, przepuścić przez prasę i ostudzić. Dodać mąkę, jajko i sól. Wyrobić masę. Formować z masy placuszki, nakładać na środek farsz i zwijać w kulki. Ugotować w gorącej, osolonej wodzie do momentu gdy pyzy wypłyną na wierzch. Można podawać ze skwarkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 10.11.2013 20:03
takie pyzy z pewnością by mi smakowały!
Jadwiga/Jaga85 09.11.2013 21:52
Nadzienie bardzo pomysłowe:)
Milka100 09.11.2013 20:58
Fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak