Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pyzy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 2 kg.
mąka pszenna 2.5 szkl.
jajko 1 szt.
sól do smaku
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: pyzy

Ziemniaki obrać,umyć ugotować pod przykryciem we wrzącej osolonej wodzie.Ugotowane odcedzić,pozostawić do ostygnięcia.Następnie dwukrotnie przepuścić przez maszynkę.Dodać mąkę jajko i wyrobić na jednolitą masę.Formować kulki,spłaszczyć w środek wkładać pasztetową(wielkość "farszu" wedle uznania),skleić i ponownie formować kulki.Gotować we wrzacej osolonej wodzie z dodatkiem oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 10.12.2013 22:10
Pyzy z pasztetową ? hmmm nie spotkałam się z takimi
fotoviderek 21.05.2013 06:47
Super przepis :)
IwonaKa 21.11.2012 23:00
bardzo ciekawy przepis,muszę spróbowac zrobić takie pyzy
ALAGOR 13.11.2012 11:05
ciekawy przepis
1j1o1l1a1 02.11.2012 21:34
ale masa na pyzy to raczej taka...kopytkowa pyzy to ziemniaki gotowane plus tarte :)
mic 02.11.2012 20:29
ja robiłem z pasztetem mazowieckim, tez polecam
Pola5 02.11.2012 17:08
z pasztetową jeszcze nie jadłam, ciekawe
Zdzisław 02.11.2012 16:32
ciekawe
Małgorzata106 02.11.2012 15:59
super danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak