PYSZNY ROSOŁEK !

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • porcja rosołowa

    1 SZT
  • marchewka

    1 SZT
  • pietruszka

    1 SZT
  • seler

    DO SMAKU
  • por

    DO SMAKU
  • przyprawa uniwersalna

    DO SMAKU
  • kostka rosołowa

    1,5 SZT
  • indyk

    1 SZT
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

PORCJE ROSOŁOWĄ I SKRZYDŁO Z INDYKA WKŁĄDAMY DO GARNKA I ZALEWAMY WODĄ OKOŁO 2 LITRÓW TAK ŻEBY PÓŻNIEJ NIE DOLEWAĆ. GOTUJEMY. W MIĘDZY CZASIE OBIERAMY I KROIMY WARZYWA WG UZNANIA. NA GOTUJĄCYM SIĘ ROSOLE ZBIERAMY PIANĘ KTÓRA NAM SIĘ WYTWORZYŁA I DODAJEMY WARZYWA. GOTUJEMY. PO OKOŁO 1 GODZ DODAJEMY VEGETĘ DO SMAKU I KOSTKI ROSOŁOWE. DOPRAWIAMY PIEPRZEM JAK KTOŚ LUBI I GOTUJEMY JESZCZE OKOŁO 1,5 GODZ NA WOLNYM OGNIU. W SALATERKI NAKŁADAMY UGOTOWANY MAKARON I ZALEWAMY ROSOŁKIEM.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kamyk 12.07.2012 21:22
rosołek dobry na wszystko
Anna152 15.06.2012 07:33
super
zuzanna_z 21.04.2012 12:47
lubię
ben-ka 29.03.2012 08:45
rosołek jest dobry:)
Mariusz10 24.03.2012 17:50
mój ulubiony
PaniMISIOWA 05.03.2012 09:27
apetyczny
Kas2 23.02.2012 21:15
ulubiona zupa :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat