Pyszne mięciutkie bułki

Pyszne mięciutkie bułki

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1 szkl
  • masło

    10 dag
  • cukier

    2 łyżki
  • jaja

    2 szt
  • sól

    3/4 łyżeczki
  • mąka

    4 szkl
  • drożdże

    5 dag
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pyszne mięciutkie bułki

wszystkie składniki oprócz mąki zmiksować, na koniec dodać mąkę i wyrobić. Odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, uformować 14 bułeczek, układać zostawiając 1 cm odstępu, jak podrosną posmarować jajkiem. Piec w 190 stopniach przez 20 min. Ja przykrywałam folią aluminiową żeby się za bardzo nie spiekły, są pyszne.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Babciagramolka 06.04.2011 10:02
To ja poproszę 2 na śniadanie
aguus 05.04.2011 12:54
uwielbiam drożdżowe bułeczki:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat