Przepis i sposób przygotowania na: Pyszne ciasto bez pieczenia
Pyszne ciasto bez pieczenia jest również banalnie proste w przygotowaniu! Masa krówkowa, waniliowy budyń, biszkopciki i czekolada, to składniki, które uwielbiają wszyscy! Jeśli szukacie przepisu na szybki deser, to pyszne ciasto bez pieczenia sprawdzi się tutaj idealnie!
1. Puszkę gotowej masy krówkowej gotować przez godzinę.
2. Z 500 ml mleka odlać 100 ml i rozrobić w nich 2 budynie z cukrem waniliowym. Pozostałe 400 ml zagotować, po czym dolać budyń i wymieszać. Odstawić do ostygnięcia.
3. Następnie wymieszać z masłem na gęstą masę. Śmietankę ubić mikserem, po czym dodać Śnieżkę i dalej ubijać, aż będzie sztywna.
4. Na dnie formy ułożyć biszkopty, rozsmarować masę budyniową, na to kolejną warstwę biszkoptów, potem masę krówkową, znów biszkopty, na górę bitą śmietanę i posypać startą czekoladą.
5. Odstawić na kilka godzin do lodówki.