Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PYSZNA ORZECHÓWKA !

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzech włoski 20 SZT
cukier 1 SZKL
spirytus 1 LITR

Przepis i sposób przygotowania na: PYSZNA ORZECHÓWKA !

ORZECHY POKROIĆ ZE SKORUPKAMI KIEDY NIE SĄ BARDZO TWARDE ( CZERWIEC ) ZASYPAĆ CUKREM I ODSTAWIĆ NA OKOŁO 3 DNI. PO TYM CZASIE ORZECHY NALEŻY ZALAĆ SPIRYTUSEM I PONOWNIE ODSTAWIĆ NA OKOŁO 1,5 MIESIĄCA. NASTĘPNIE ZLAĆ DO BUTELEK. TAKA ORZECHÓWKA POMAGA NA BÓLE ŻOŁĄDKA.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 19.10.2014 14:07
zawsze mi pomaga
kasiek 26.05.2013 22:14
podobno zdrowa na żołądek
kuklik 14.02.2013 19:44
pomaga na 100%
Ewelina47 13.09.2012 13:05
szczerze nie próbowałam, ale spróbować zawsze można
czarnyaniol1990 12.09.2012 21:49
a można zrobic taka nalewke z orzechów laskowych?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak