Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszna i szybka babka w czekoladzie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 sztuk
cukier 1/2 szklanka
mąka pszenna 1,5 szklanka
olej 4 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
polewa czekoladowa 1 sztuk
wiórki kokosowe 1/4 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszna i szybka babka w czekoladzie

Przygotować niezbędne składniki na babkę, mąkę przesiać na sicie, żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka i dalej ubijać ok. 10 minut. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Do składników dodać mąkę, olej. Formę natłuścić i ciasto przelać do formy, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 40-45 minut w temperaturze około 200 stopni C. Wyjąć babkę i ostudzić. Ostudzoną babkę polać polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi. Zaczekać do zastygnięcia polewy, kroić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 12.08.2013 10:19
Wyszła rewelacyjnie
Magda24 30.04.2013 11:48
wygląda smacznie
katarzynagotuje 24.04.2013 12:08
szybki przepis, doskonała babka dla niezapowiedzianych gości :)
Lampencjo 24.04.2013 11:08
mam ochotę na taką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak