Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pychotka - ciągotka w środku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gorzka czekolada 200 g
jajko 4 szt.
cukier 80 g
margaryna 100 g
mąka 4 łyżka
śmietana 1 łyżka
sól 2 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pychotka - ciągotka w środku

Posiekać czekoladę, stopić w kąpieli wodnej z masłem i śmietaną, dobrze wymieszać.
Utrzeć jajka z cukrem, dodać sól i mąkę przesiewając lub powoli kładąc łyżką, następnie wlać stopioną czekoladę, dobrze wymieszać, by mieć gładkie ciasto.
Przelać ciasto do 6-ciu foremek i włożyć na co najmniej 30 minut do lodówki.
Piec 10 minut w 190° C.
POMYSŁY: ciasto może być przygotowane wcześniej, ponieważ im zimniejsze, tym lepiej. Można też je zamrozić w foremkach i włożyć do piekarnika na 15 minut w 200° C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czyki 11.03.2014 12:50
Bardzo fajny przepis:) zrób zdjęcie i dodaj, to będzie strzał w 10atkę:):)
Magula 04.03.2014 08:16
Ciekawy pomysł, szkoda że bez fotek.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak