Puszysty omlet

Puszysty omlet

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4 szt
  • mleko

    4 łyżki
  • sól

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka ucieramy, dodajemy do nich mleko, roztrzepujemy to razem. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do roztrzepanych jajek, dodajemy sól do smaku,wszystko razem dobrze wymieszać, na jednolitą masę,na patelni rozgrzewamy tłuszcz, na mocno rogrzany tłuszcz wylewamy przygotowaną masę, pieczemy omleta na złoty kolor z dwuch stron. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wafelek2601

11.01.2013 09:50
Bardzo dobry

Łukasz15

08.01.2013 20:26
Smaczny

edita15

15.08.2012 10:29
szybkie

tom

15.08.2012 10:24
super na śnaidanko!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat