Puszysty omlet

Puszysty omlet

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4 szt
  • mleko

    4 łyżki
  • sól

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Puszysty omlet

Żółtka ucieramy, dodajemy do nich mleko, roztrzepujemy to razem. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do roztrzepanych jajek, dodajemy sól do smaku,wszystko razem dobrze wymieszać, na jednolitą masę,na patelni rozgrzewamy tłuszcz, na mocno rogrzany tłuszcz wylewamy przygotowaną masę, pieczemy omleta na złoty kolor z dwuch stron. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Wafelek2601 11.01.2013 09:50
Bardzo dobry
Łukasz15 08.01.2013 20:26
Smaczny
edita15 15.08.2012 10:29
szybkie
tom 15.08.2012 10:24
super na śnaidanko!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat