Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszysty omlet

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 szt
mleko 4 łyżki
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Puszysty omlet

Żółtka ucieramy, dodajemy do nich mleko, roztrzepujemy to razem. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do roztrzepanych jajek, dodajemy sól do smaku,wszystko razem dobrze wymieszać, na jednolitą masę,na patelni rozgrzewamy tłuszcz, na mocno rogrzany tłuszcz wylewamy przygotowaną masę, pieczemy omleta na złoty kolor z dwuch stron. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 11.01.2013 09:50
Bardzo dobry
Łukasz15 08.01.2013 20:26
Smaczny
edita15 15.08.2012 10:29
szybkie
tom 15.08.2012 10:24
super na śnaidanko!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak