Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszyste racuszki z konfiturą

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

mleko 2% 1 szkl
mąka pszenna 3/4 szkl
jajko 1 szt
cukier kryształ 2 łyżki
sól 1 szczypta
olej 1 łyżka

dodatkowo

konfitura
Syrop:

Przepis i sposób przygotowania na: Puszyste racuszki z konfiturą

Białko ze szczyptą soli ubić na sztywno. Resztę składników zmiksować w osobnej misce. Dodać piane i delikatnie wymieszać.
Na rozgrzanym tłuszczu smażyć na złoty kolor placuszki. Osączać z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Placuszki przełożyć konfiturą (u mnie z czarnej porzeczki) i polać syropem owocowym (u mnie wiśniowy). Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiczekz 24.01.2015 12:49
mój synek takie uwielbia
Wacław 24.01.2015 10:57
apetyczne racuchy !
Gabi44 24.01.2015 10:22
Lubię takie racuszki.
norweska20 24.01.2015 00:45
zawsze mile widziane
patryska76 23.01.2015 21:46
ale pyszności! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak