Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszyste racuszki z gruszką.

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

jajko 2 sztuki
cukier 2 łyżki
cukier waniliowy 1 sztuka
proszek do pieczenia pół łyżeczki
sól szczypta
mąka pszenna około 1 szklanka
mleko 1 szklanka

Dodatkowo

gruszki 2 sztuki
olej do smażenia
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Puszyste racuszki z gruszką.

1. Jajka wbijamy do miski, dodajemy cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, szczyptę soli, mleko i mąkę. Całość miksujemy na gładkie, ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Jeżeli będzie potrzeba dodajemy jeszcze do ciasta mleko lub mąkę.
2. Gruszki myjemy,osuszamy i obieramy, następnie kroimy w plasterki.
3. Na patelni rozgrzewamy olej, nakładamy jedną łyżkę ciasta, następnie plasterek gruszki i przykrywamy łyżką ciasta. Racuszki smażymy po kilka minut z każdej strony.
4. Usmażone osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu, posypujemy cukrem pudrem i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 25.10.2015 06:46
Dziękuję i zapraszam:)
Ewa Wojtaszko 22.10.2015 22:18
uwielbiam takie !
iziona 22.10.2015 15:28
Racuszki mają jednak coś w sobie :)
Renataj 22.10.2015 08:27
Pysznie się prezentują:)
Babeczka35 22.10.2015 07:55
Dziękuję;)
Franciszek 22.10.2015 01:54
pyszne rcuszki
gusia1000 22.10.2015 00:50
Super jadło.
Renata9 21.10.2015 22:52
Fajne racuszki :-)
Iwusia 21.10.2015 22:08
wspaniałe racuszki
irenka 21.10.2015 22:01
puszyste i pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak