Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszyste racuchy mojej mamy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

m?ka pszenna 0,5 kg
dro?d?e 5 dag
jajko 1
mleko 2 szklanki
cukier kryszta 2 ?yzki
cukier puder
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Puszyste racuchy mojej mamy

Kroki postępowania

1
Do dro?d?y trzeba doda? cukier i miesza? a? dro?d?e si? rozp?yn?, wtedy dodajemy 3 ?y?ki m?ki i stopniowo wlewamy ciep?e mleko i mieszamy - odstawiamy zaczyn na ok 10 minut, aby nieco wyrós?. Do miski przesiewamy m?k?, dodajemy szczypt? soli i wbijamy jajko, dodajemy wyro?ni?ty zaczyn i ca?o?? wyrabiamy r?k? - ostawiamy na godzine w cieple miejsce, a miske przykrywamy ?ciereczk?.
Krok 1 - Puszyste racuchy mojej mamy foto
2
Po tym czasie na patelni rozgrzewamy t?uszcz, uk?adamy ?y?k? okr?g?e, niedu?e racuchy
Krok 2 - Puszyste racuchy mojej mamy foto
3
sma?ymy po 2 stronach do czasu a? z?api? ?adny kolor.
Krok 3 - Puszyste racuchy mojej mamy foto
4
Przed zjedzeniem posypujemy cukrem pudrem,
Krok 4 - Puszyste racuchy mojej mamy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 08.12.2012 19:07
wspaniałe
Anna169Hosz 11.10.2012 13:53
Apetyczne.
Ewa6274879 13.09.2012 23:07
moje też nigdy nie dorównają puszystości tym, które robi moja mama ;)
Wacław 08.09.2012 17:20
puszyste racuchy robi mama
malinka18 07.09.2012 15:52
robię takie z jabłkami ;-)
Brenia 07.09.2012 13:51
mmm, pysznie :)
Barbara/zuza22_85 07.09.2012 10:26
mniam
Miki 07.09.2012 10:21
super
Zdzisław 07.09.2012 09:41
puszyste i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak