Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PUSZYSTE OPONKI DROŻDŻOWE

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki 1 kg
żółtek 6 szt..
margaryny 10 dag
szklanka ciepłego mleka 1
cukru 2 łyżki
drożdży 10 dag
śmietany kwaśnej 1 szkl.
jajko 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: PUSZYSTE OPONKI DROŻDŻOWE

MĄKĘ POSIEKAĆ Z MARGARYNĄ. WBIĆ JAJKA, ŻÓŁTKA. ZROBIĆ ROZCZYN Z DROŻDŻY, CUKRU I MLEKA. GDY WYROŚNIE WLAĆ DO MĄKI. A POTEM DODAĆ ŚMIETANĘ. ZAGNIEŚĆ. CIASTO WAŁKOWAĆ OD RAZU I WYKRASAĆ OPONKI. ROZGRZAĆ OLEJ. WŁOŻYĆ JEDEN OPONEK, JAK WYPŁYNIE MOŻNA SMAŻYĆ Z OBU STRON.
SMACZNEGO!!!
ps. zróbcie sobie taką przyjemność, bo są naprawdę pyszne...

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ao_12 11.11.2013 06:49
drożdżowych oponek jeszcze nie robiłam, ale pewnie są pyszne ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak