Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszyste ciasto z jabłkami i rabarbarem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 8
cukier 1 szklanka
mąka tortowa 2 szklanki
olej roślinny 1/3 szklanki
woda 1/3 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
budyń waniliowy 2
jabłka 1 kg.
rabarbar 5 łodyżek

Porada

Jeśli jabłka są soczyste, przed wyłożeniem na ciasto lekko je odciśnij.

Przepis i sposób przygotowania na: Puszyste ciasto z jabłkami i rabarbarem

Białka ubijamy sztywno , porcjami dodajemy cukier i żółtka. Kiedy nie będzie już czuć cukru dodajemy olej , wodę i sypki budyń.
Na koniec dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Dokładnie mieszamy łyżką.
Formę smarujemy margaryną i posypujemy bułką tartą.
Wylewamy ciasto. Na wierzch układamy rabarbar pokrojony w kostkę i starte jabłka.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok 20-30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 19.10.2016 14:00
pyszne ciacho
dodi 19.10.2016 13:15
same pyszności, ciacho mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak