Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszysta pasta mięsna z olejem rydzowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak ugotowany 1 cały kurczak
mięso pieczone 100 g
siemię lniane 1 łyżka
masło 1 łyżka
olej rydzowy 1 łyżka
śmietana 18 proc 1 lyżka
sól i pieprz d/s
Gałka muszkatołowa mielona Prymat d/s
Papryka słodka mielona Prymat d/s
Papryka ostra mielona Prymat d/s
natka pietruszki d/s

Przepis i sposób przygotowania na: Puszysta pasta mięsna z olejem rydzowym

1. Z udek usuwamy skórę i kości, karkówkę kroimy w mniejsze kawałki. Wrzucamy mięso do malaksera.
2. Dodajemy natkę pietruszki, masło oraz siemię lniane.
3. Wlewamy olej rydzowy i śmietanę. Składniki miksujemy.
4. Jeżeli pasta jest mało puszysta dolewamy olej lub śmietanę.
5. Na koniec doprawiamy pozostałymi przyprawami według uznania.
6. Pasta doskonale nadaje się do faszerowania jajek, wytrawnych babeczek lub innych przekąsek.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak