Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
olej
1/2 szklanki -
woda
1/2 szklanki -
cukier
15 dag -
mąka tortowa
30 dag -
jajko
5 sztuk -
proszek do pieczenia
2,5 łyżeczki -
cappuccino czekoladowe
2 łyżki
Przepis i sposób przygotowania Puszysta babka
Formę do wypieku babki wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą, przełożyć do niej połowę ciasta, a do drugiej części dodać sypką kawę i pozostały proszek do pieczenia po wymieszaniu wyłożyć na jasne ciasto.
Piekarnik nagrzać do 160 st i piec babkę około 1 godziny moja forma jest wysoka i dlatego babka piekła się 70 minut po upieczeniu i wystudzeniu polać lukrem lub posypać cukrem pudrem.
Komentarze (0)