PUSZEK BRZOSKWINIOWY

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4 szt
  • cukier

    1,2 szkl
  • mąka

    3,4 szkl
  • brzoskwinie

    5 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

żółtka oddzileić od białek> BIałka ubic na sztywną pianę dodać cukier i po 1 żołtku. Następnie dosypać mąkę mieszając powoli. Brzoskwieni pokroić w paseczki i wymiszac z ciastem. Gotowe ciasto włożyc do formy i piec 30 min w temp 200C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat