Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree ziemniaczano-kalarepkowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 3 sztuki
kalarepka 1 sztuka
śmietanka 1/4 szklanki
masło 1 łyżka
koper 4 łyżki
pieprz 1 szczypta
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Puree ziemniaczano-kalarepkowe

Kroki postępowania

1
Obrać ziemniaki i kalarepkę . Pokroić w grubą kostkę .Zalać wodą ( ok. 3 szklanek ) – lekko osolić .
Krok 1 - Puree ziemniaczano-kalarepkowe foto
2
Gotować do miękkości .Odcedzić
Krok 2 - Puree ziemniaczano-kalarepkowe foto
3
Dodać masło i śmietankę .Utłuc na puree
Krok 3 - Puree ziemniaczano-kalarepkowe foto
4
Dodać koper – wymieszać. Chwilę ogrzewać mieszając na małym gazie .
Podawać do mięs .
Krok 4 - Puree ziemniaczano-kalarepkowe foto
5
Kolejne aromatyczne puree ziemniaczane z dodatkami .Eksperymentuję ze smakami ,żeby nie jadać ciągle takich samych ziemniaczków .
Krok 5 - Puree ziemniaczano-kalarepkowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak