Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree ziemniaczane w panierce

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 500 g
śmietana gęsta 1 łyżka
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Puree ziemniaczane w panierce

Ziemniaki gotujemy, tłuczemy i mieszamy z niewielką ilością śmietany. Studzimy.

Z ziemniaków formujemy paluszki (5-7 cm). Obtaczamy najpierw w bułce tartej, następnie w rozkłóconym jajku z dodatkiem soli i pieprzu, ponownie w bułce tartej.

Smażymy na oleju, z każdej strony na rumiano.

Podajemy jako dodatek do dań głównych. Świetnie smakują też z dodatkiem sosu czosnkowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasia.s 19.09.2016 10:08
Świetny pomysł :)
MonikaW 18.09.2016 22:24
ja je uwielbiam
halina17 18.09.2016 19:58
Lubię takie "paluchy".
IKrakowianka 18.09.2016 19:32
super pomysł!
MAR3STA 18.09.2016 18:35
Pyszne danie
Janina 18.09.2016 16:41
Fajny pomysł;))
Edith85 18.09.2016 15:52
Bardzo lubię takie ziemniaczki
AniaHania 18.09.2016 15:13
uwielbiam, już dawno nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak