Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree z ziemniaków i selera z kaszanką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 4 szt
seler korzeniowy 1 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
kaszanka 300 g
woda 1 litr
masło 1-2 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Puree z ziemniaków i selera z kaszanką

Ziemniaki obrać ,pokroić na polówki. Do naczynia wlać wodę ,dodać ziemniaki i obranego selera .Posolić gotować do miękkości składników.
Odcedzić wodę ,ziemniaki wraz z selerem ugnieść lub przepuścić przez praskę. Dodać łyżkę masła ,wymieszać .Podawać z podgrzaną kaszanką i dowolną sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 30.10.2015 08:52
pyszne danie obiadowe..
Motorek 29.10.2015 08:16
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak