Puree z grochu

Puree z grochu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    1 łyżka
  • szczypior

    2 łyżki drobno pokrojonego
  • sól

  • groch

    1 opakowanie sporoszkowany
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Puree z grochu

Zagotować 1/4 l wody, wsypać 1/2 łyżeczki soli, dodać masło. Odstawić z ognia i wsypać sproszkowany groch, stale mieszając. Wyjąć salaterkę i posypać zieleniną. Gotowe!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Sylwia88 08.04.2011 14:32
pycha
ronald88 08.04.2011 14:28
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat