Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree z cebulką prażoną :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 6 sztuk
masło 2 łyżki
słodka śmietanka 1/4 szklanki
Cebulka smażona Prymat 4 łyżki
szczypiorek drobno krojony 2 łyzki
sól 1/2 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Puree z cebulką prażoną :

Obrać , umyć i pokroić ziemniaki . Zalać wrzątkiem - osolić .Do ziemniaków wsypać 3 łyżki prażonej cebulki .Ugotować ziemniaki do miękkości .Odcedzić przez sito by cebulka nie spłynęła razem z wodą .Włożyć masło i wlać śmietankę utłuc i mieszać aż będą puszyste .Podawać gorące .Posypywać resztą prażonej cebulki i szczypiorkiem .

Takie puree może stanowić główny składnik obiadu ( do tego np. jajko sadzone albo smażona kiełbasa ).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 28.05.2013 09:43
Dość często dodaję prażoną cebulkę do różnych dań.Nadaje super aromat i smak.Do puree fajnie pasuje.
paulina2157 27.05.2013 11:22
cebulka tutaj dodaje nam smaku
V_kuchareczka 27.05.2013 10:36
pysznie wygląda
miki47 27.05.2013 10:19
znakomity przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak