Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree z białej fasoli

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola biała z puszki
boczek 15 deko
cebula 1 sztuka
ząbki czosnku 2 sztuki
Przyprawa do dań z fasoli i warzyw strączkowych Prymat
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Puree z białej fasoli

Puree z białej fasoli to idealny dodatek do mięs ale i nie tylko. Ja uwielbiam ją do kanapek. Prosto, szybko i pysznie.

Przygotowanie

Boczek pokroiłam w kostkę i w głębokim rondelku, na oleju podsmażyłam go przez około 10 minut. Następnie dodałam pokrojoną w kostkę jedną cebulę i dwa ząbki czosnku pokrojone w plasterki. Następnie dodałam fasolę z puszki, którą uprzednio odcedziłam z zalewy i przepłukałam wodą. Dodałam przyprawę do dań z fasoli, przyprawiłam tez pieprzem i solą, wymieszałam wszystko razem i dusiłam przez około 15 minut. Po tym czasie wszystko razem zmiksowałam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AZgotuj 11.08.2016 12:42
uwielbiamy takie pasty :)
RenataZ-et 11.08.2016 09:24
pomysłowe :)
Łukasz15 10.08.2016 22:54
Bardzo apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak