Pulpety z mięsa wieprzowego

Pulpety z mięsa wieprzowego

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mielona wieprzowina

    40dag
  • cebule

    3
  • jajka

    4
  • tarta bułka

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso,zmieloną cebulę,2całe jajka i przyprawy dokładnie wymieszać.Dodać tyle tartej bułki ,by masa była gęsta ,a na końcu ubite na pianę białka z 2jajek.Formować pulpety i gotować je w niewielkiej ilości wody osolonej i zakwaszonej kwaskiem cytrynowym lub octem .Gdy pulpety wypłyną ,wyjmować je łyżką cedzakową.Wywar zaciągnąć roztrzepanymi żółtkami ,doprawić do smaku solą,pieprzem i kwaskiem cytrynowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

suzana

07.04.2011 17:34
lubię pulpety

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat