Pulpety z mięsa wieprzowego

Pulpety z mięsa wieprzowego

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mielona wieprzowina

    40dag
  • cebule

    3
  • jajko

    4
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pulpety z mięsa wieprzowego

Mięso,zmieloną cebulę,2całe jajka i przyprawy dokładnie wymieszać.Dodać tyle tartej bułki ,by masa była gęsta ,a na końcu ubite na pianę białka z 2jajek.Formować pulpety i gotować je w niewielkiej ilości wody osolonej i zakwaszonej kwaskiem cytrynowym lub octem .Gdy pulpety wypłyną ,wyjmować je łyżką cedzakową.Wywar zaciągnąć roztrzepanymi żółtkami ,doprawić do smaku solą,pieprzem i kwaskiem cytrynowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

suzana 07.04.2011 17:34
lubię pulpety

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat