pulpety z kaszy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mielonka wieprzowa

    1 puszka
  • czosnek

    2 ząbki
  • kasza manna

    1 łyżka
  • jajo

    1 szt.
  • sól

  • pieprz

  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mielonkę pokroić, połączyć z kaszą, jajkiem i czosnkiem. Masę przyprawić, dodać siekaną natkę- wymieszać. Z masy formować pulpeciki. Pulpeciki mogą być dodatkiem do sosów jak i do zup.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kriso 19.04.2011 07:13
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat