Pulpety z jablkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wieprzowe

    50 dag
  • jabłko kwaśne

    2-3 sztuki
  • Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat

    3-4 szczypty
  • jajko

    1 sztuka
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    3-4 szczypty
  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1|3 szklanki
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do mięsa mielonego dodać jajko , przyprawy. Wyrobić mięso , jeśli będzie za rzadkie dodać 2 łyżki bułki tartej , ewentualnie jeszcze doprawić do smaku. Ponownie wymieszać mięso .Jabłka obrać pokroić na kawałki wg uznania.Kawałki jabłek obtoczyć w majeranku.Z mięsa formować placuszki , ułożyć na środku kawałek jabłka i uformować pulpeta . Obtoczyć w tartej bułce . Smażyć na rozgrzanym oleju z wszystkich stron . Można podać z ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jejkuchnia 02.10.2017 07:28
Ciekawe pulpeciki. :D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat