Pulpety z indyka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone z indyka

    500 g
  • bułka czerstwa

    1
  • jajko

    1
  • czosnek

    1 ząbek
  • sól, pieprz

  • Kucharek przyprawa do potraw

  • olej do smażenia

  • jajka

    2 szt. (do panierki)
  • Papryka słodka mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Miszamy mięso z jajkiem, namoczoną bułką, wyciśniętym czosnkiem, dodajemy przyprawy. Formujemy pulpety (powinny być kleiste)
Panierujemy w roztrzepanym jajku, bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju.

Idealny dodatek do zupy pomidorowej, jako danie z sosem pomidorowym, z duszonymi warzywami, zupy rybnej..... pomysłów jest wiele:D

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bietka 10.05.2012 21:22
fajne
Agiatis 04.03.2012 15:51
wyglądają smacznie;)
angelika14 25.08.2011 20:37
jeszcze z indyka nie jadłam
angelika14 25.08.2011 20:37
jeszcze z indyka nie jadłam
angelika14 25.08.2011 20:37
jeszcze z indyka nie jadłam
agata1722 20.04.2011 08:55
smaczne
IZABELA29 31.10.2010 13:58
na pewno smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat