Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pulpety w sosie zapiekane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanka
jajko 1 sztuka
sól
pieprz
śmietana 1 sztuka
pomysł na serowy garnek winiar 1 sztuka
pieczarki 15 dag
ser żółty 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: pulpety w sosie zapiekane

Do mięsa dodajemy jajko, bułke tarta sól i pieprz do smaku, dokładnie mieszamy, z przygotowanego miesa formujemy kulki, podsmażamy je na małej ilości tłuszczu tak aby były zarumienione z każdej strony. Podsmażone mięso wykładamy w naczyniu do zapiekania/ Pieczarki kroimy, lekko podsmazamy, sos winiary mieszamy ze śmietaną i ok 200 ml wody, dodajemy do niego pieczarki, polewamy nim kulki zrobione z mięsa, całość posypujemy startym serem żółtym, zapiekamy pod przykryciem w tem 180 stopni przez ok 35-40 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak