Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
łopatka bez kości
0,5 kg -
ziemniaki
1,5 kg -
Pieprz czarny mielony Prymat
-
sól
-
Papryka słodka mielona Prymat
-
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat
-
marchew
1 szt. -
śmietana
-
bułka czerstwa
1 szt. -
mąka
-
jajko
2 szt. -
kapusta czerwona
-
Majeranek suszony Prymat
Przepis i sposób przygotowania Pulpety w sosie smietankowym z warzywami.
Mięso zmielić, dodać bułkę (wcześniej namoczoną), jajka, przyprawy. Następnie formujemy kulki średniej wielkości i obtaczamy w mące. W garnku gotujemy wodę z kostką rosołową, marchewkę zetrzeć na tarce i wrzucić do gotowania. Gdy będzie się gotować wrzucić pulpety do garnka i na małym ogniu gotować. Później zrobić sos (mąka+ śmietana).
Kapusta czerwona -posiatkować, dodać majonez, przyprawy wymieszać.
Szybki i smaczny obiad.![]()
Komentarze (0)