Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety w sosie smietankowym z warzywami.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 0,5 kg
ziemniaki 1,5 kg
Pieprz czarny mielony Prymat
sól
Papryka słodka mielona Prymat
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat
marchew 1 szt.
śmietana
bułka czerstwa 1 szt.
mąka
jajko 2 szt.
kapusta czerwona
Majeranek suszony Prymat

Porada

Szybki i smaczny obiad.

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety w sosie smietankowym z warzywami.

Ziemniaki ugotuj, ubij i posyp przyprawą do ziemniaków.
Mięso zmielić, dodać bułkę (wcześniej namoczoną), jajka, przyprawy. Następnie formujemy kulki średniej wielkości i obtaczamy w mące. W garnku gotujemy wodę z kostką rosołową, marchewkę zetrzeć na tarce i wrzucić do gotowania. Gdy będzie się gotować wrzucić pulpety do garnka i na małym ogniu gotować. Później zrobić sos (mąka+ śmietana).
Kapusta czerwona -posiatkować, dodać majonez, przyprawy wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak