Pulpety w sosie smietankowym z warzywami.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    0,5 kg
  • ziemniaki

    1,5 kg
  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • sól

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat

  • marchew

    1 szt.
  • śmietana

  • bułka czerstwa

    1 szt.
  • mąka

  • jajko

    2 szt.
  • kapusta czerwona

  • Majeranek suszony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotuj, ubij i posyp przyprawą do ziemniaków.
Mięso zmielić, dodać bułkę (wcześniej namoczoną), jajka, przyprawy. Następnie formujemy kulki średniej wielkości i obtaczamy w mące. W garnku gotujemy wodę z kostką rosołową, marchewkę zetrzeć na tarce i wrzucić do gotowania. Gdy będzie się gotować wrzucić pulpety do garnka i na małym ogniu gotować. Później zrobić sos (mąka+ śmietana).
Kapusta czerwona -posiatkować, dodać majonez, przyprawy wymieszać.
Małgorzata Pin
Szybki i smaczny obiad.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat