Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety w sosie koperkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
jaja 1 szt
cebula 1 szt
masło 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
bulion warzywny 1 szkl
mleko 0,5 szkl
koperek 1 peczek
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety w sosie koperkowym

Cebulę i czosnek drobno posiekać. Mięso wyrobić z jajkiem, cebulą i czosnkiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem, następnie uformować małe kulki i wrzucać na wrzątek, gotować ok. 15 min. Masło rozgrzać, dodać mąkę i przygotować zasmażkę , rozprowadzić ją bulionem i , dodać posiekany koperek ii mleko, a także pulpety.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 26.10.2012 11:55
lubię takie jedzonko
Betka 13.08.2012 08:36
mmm świetny obiad!;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak